Meny

Forlovelse og gifteringer - Thunes guide

Det er mange spørsmål rundt forlovelse og bryllup. Hva er vanlig? Hvordan frir man - og med hvilken ring? Skal mannen ha ring?

Frierringer

Tradisjonelt sett har det i Norge vært vanlig at man bruker samme ringer som forlovelsesring og senere som giftering. Det har vært vanlig at både kvinnen og mannen brukte glatte ringer i hvitt eller gult gull, fra forlovelsesdagen. Nå er det vanlig å fri med en diamantring, også her i Norge.

I USA har det lenge vært slik at man helst skal bruke tre månedslønner på forlovelsesringen. Det er selvfølgelig stor variasjon i hvor stort budsjett man har, og det er mange også her hjemme som ønsker å legge mye i forlovelsesringen. Dette er en ring man har på fingeren resten av livet og som betyr like mye som selve gifteringen.

Thune har et stort utvalg ringer som er perfekte å fri med. Mange velger en enstensring fra Elegance. Det er en klassisk og elegant ring med diamant av høy kvalitet. Disse ringene står meget fint ved siden av en giftering, og med på kjøpet får du også en unik innbytteordning ved kjøp av et Elegance-produkt. Det innebærer at hvis du senere ønsker å oppgradere størrelsen på diamanten, tar vi diamanten du har i innbytte og lover deg dagens pris på diamanten.

Vi har også en rekke diamantringer hvor du senere kan få kjøpt en giftering som står perfekt ved siden av frierringen. Det er også endel som velger å fri med en ring fra Alliance. I disse vakre ringene ligger alt til rette for at man kan starte med en eller flere diamanter, og senere fatte inn flere.

Gifteringer

Når selve frieriet er vel overstått er det på tide å tenke på gifteringer. Hos Thune finner du landets beste utvalg av gifteringer og vår egen serie Promise gir store muligheter til å skreddersy gifteringene som dere ønsker. Mange par foretrekker å besøke butikken sammen, for å velge gifteringer. Da har man mulighet til å prøve ringene, og se at gifteringen står fint sammen med frierringen til bruden. Hvis dere ønsker, kan dere forhåndsbestille tid med en av våre dyktige ansatte som kan hjelpe dere med å finne deres drømmeringer.

Hvilken hånd skal ringen på?

Her er det mange variasjoner, og alt er akseptert. Mange ønsker å ha den ringen man blir fridd med altså forlovelsesringen, på venstre hånd, nærmest hjertet.

Når det gjelder gifteringer er det mest vanlig i Norge å ha denne på høyre hånd, og noen foretrekker å ha forlovelsesringen og gifteringen sammen på høyre hånd.

Det er viktig å huske på at fingerstørrelsen varierer fra venstre og høyre hånd, så man må måle den hånden ringen skal brukes på.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.