Meny

GIA – Verdens ledende gemmologiske institutt

GIA opprettet det internasjonale diamant graderingssystemet i 1953 og de berømte fire C’er. Lær mer om organisasjonen her!
GIA NY

Gemological Institute of America, GIA, er verdens ledende gemmologiske institutt.

Organisasjonens historie

GIA ble etablert i 1931 av Robert M. Shipley. GIA er en uavhengig organisasjon som er anerkjent som verdens ledende gemmologiske institutt. Organisasjonen opprettet det internasjonale diamant graderingssystemet i 1953 og oppfant de berømte fire C’er. Fire kategorier, Color, Clarity, Cut og Carat Weight, som er kjent over hele verden som standard for vurdering av diamantkvalitet.

Utdanning, forskning og gradering

Organisasjonens misjon er å ivareta kunders sikkerhet når det kommer til kjøp av edelstener gjennom forskning, utdanning og objektiv gradering. GIA tilbyr en rekke kurs om edelstener til studenter over hele verden. Organisasjonen er ledende innen gemmologisk forskning som hjelper oss å utdype vår forståelse av edelstener. GIAs diamantsertifikat er verdenskjent og alle Thunes diamanter over 0,50 carat kommer med dette sertifikatet.

GIAs diamantsertifikat

De Fire C’er

Cut (slip): Slipekvaliteten klassifiseres som poor, good, very good og Excellent. Det finnes stor variasjon i slipeformer.

Colour (farge): Diamanter finnes i alle farger. Noen er mer sjeldne enn andre, og helt fargeløse diamanter hører til blant de mest sjeldne.

Clarity (klarhet): Klarheten bestemmes av stenens innvendige inneslutninger og uregelmessigheter i overflaten. Hver diamant er unik og har et eget «fingeravtrykk».

Carat (vekt): Carat er vektenheten for diamanter. En carat tilsvarer 0,2 gram.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.