Meny

Ny kolleksjon - Precious by Thune

Precious by Thune er vår nyeste lansering, bestående av smykker i gull fattet med ulike edelstener i nydelige farger. Dette er klassiske og tidløse smykker som raskt blir noen av dine dyrebare favoritter.

Ta vare på det som betyr noe for deg. Edelstener, såkalte "precious stones", er vakre og eksklusive stener, ettertraktet grunnet sin sjeldenhet og skjønnhet.

Om du investerer i smykker av høy kvalitet, varer de lenger og kan videreføres til neste generasjon. I serien vår Precious by Thune, finner du nydelige gullsmykker fattet med ulike edelstener som safir, rubin og smaragd. Disse kvalitetssmykkene kan du ha resten av livet, og vi lover deg at de setter farge på hverdagen!

SAFIR - Nydelige nyanser av blått

Smykkestenen safir er mest kjent for sin dypblå farge og høye verdi, men du finner safirer i alle regnbuens farger. Safir er nest hardest av edelstenene på hardhetsskalaen, og kan ripe andre stener. Edelstenen har i flere årtusener blitt ansett som en verdigjenstand og det er funnet safirsmykker helt tilbake til Romertiden. En av verdens mest kjente safirer er innfattet i forlovelsesringen gitt til Prinsesse Diana i 1981, nå båret av hennes svigerdatter hertuginne Cathrine. Ringen har en 18 karat ovalslepet safir omkranset av diamanter.

Symbolikk
Dypblå safirer assosieres ofte med kongelige, derav farge-uttrykket "Royal Blue". Før i tiden trodde kongelige at edelstenene ville beskytte dem fra fiender.

Ulike edelstener kan brukes for å markere ulike bryllupsdager. Etter å ha vært gift i 45 år, kan man feire safirbryllup.

En fødselssten er en edelsten som kan bæres for å representere personens fødselsmåned. Safir er fødselsstenen for september-måned.

Her kan du lese mer om safiren.

Utvalgte safirsmykker fra Precious by Thune

RUBIN – Fantastiske stener i vakre rødtoner

Rubin er en meget ettertraktet smykkesten på grunn av sin intense farge og hardhet, dette gjør den godt egnet til bruk i blant annet ringer. En rubin av høy kvalitet kan verdsettes som mer verdifull enn en diamant av samme størrelse. Rubinen regnes nemlig som en av de mest kostbare og sjeldne edelstenene.

Symbolikk
Edelstenen har vært beundret og forbundet med overtro, myter og sagn helt siden antikken. Stenen skal beskytte mot ulykker og dårlig helse, og er i tillegg et symbol på lidenskap på grunn av den dueblodsrøde fargen.

Rubinbryllup har fått navnet sitt etter edelstenen, og markerer 40 års bryllupsdag.

Rubin er fødselsstenen for de som er født i juli-måned.

Her kan du lese mer om rubinen.

Utvalgte rubinsmykker fra Precious by Thune

SMARAGD – Vakre grønntoner

Smaragd er en kostbar og sjelden edelsten, kjent verden over for sin vakre grønnfarge og spesielle hardhet. I flere årtusener har smaragden vært en eksklusiv handelsvare brukt som pyntegjenstand og i smykker. Den dype grønnfargen på smaragden er den mest verdifulle og ettertraktede av fargene på stenen.

Symbolikk
Det ble sagt at edelstenen kunne gjøre bæreren av den mer intelligent, og det ble tidligere trodd at den kunne kurere både kolera og malaria.

Edelstenen markerer 55 års bryllupsdag, som kalles for smaragdbryllup.

Smaragden representerer ny vårvekst, og passer perfekt som fødselssten for de som er født i mai.

Her kan du lese mer om smaragden.

Utvalgte smaragdsmykker fra Precious by Thune

Ønsker du å lære mer om de ulike edelstenene kan det gjøres på GIA sin nettside. Les om safir her, rubin her og smaragd her.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.