Meny

15 minutter hos Gullsmed Thune i Oslo

Les Bryllupsmagasinet sin reportasje; 15 minutter hos gullsmed Thune i Oslo her!

Reportasje fra Bryllupsmagasinet vår 2019

Tekst Eva Holte

Bryllupsmagasinet har tatt en prat med Ingerid Skrautvol. Hun har jobbet hos Thune i snart ni år og har dermed lang erfaring som gullsmed og med kundebehandling. Det beste hun vet er når forelskede par kommer innom og skal kjøpe forlovelses- eller giftering.

I dag jobber Ingerid i Thunes forretning i Stortingsgaten - selve flaggskipet blant Thune-butikkene. Jeg trives veldig godt her, sier Ingerid som har stilling som Commercial Jewelry Department Manager. Ingerid er selv gift og har vært i samme situasjon som de nyforlovede parene som kommer innom butikken. Hun bruker sine egne erfaringer og minner fra sin tid som nyforlovet da hun snakker med dem om bryllupsplanlegging og gifteringer.

 

Hva inspirerer deg i ditt arbeid?

– Det beste med min jobb er når parene kommer hit og ønsker å kjøpe den riktige forlovelsesringen eller gifteringer. Jeg blir så glad av å se hvor mye kjærlighet to mennesker kan ha for hverandre. Det at jeg kan være med å hjelpe dem i riktig retning gir meg så mye og vi får et kundeforhold som er unikt. Disse kundene får jeg ofte som faste kunder og det gjør at jeg kan være med på flere begivenheter i deres liv.

 

Hvilke trender innen forlovelses- og gifteringer ser du akkurat nå?

– Mange kvinner ønsker seg diamanter på sin giftering. De vil alltid skinne litt, selv i hverdagen, og da er det veldig riktig å ha noen diamanter på gifteringen. Vi ser at «Eternity» ringene er veldig populære. Disse har diamanter i et bånd rundt hele eller halve ringen. Gifteringen skal oftest være smal hos damene. Dette fordi at smale ringer er i vinden og man kan ha plass til flere ringer sammen. Hos herrene er det ofte hånden som bestemmer hvor bred ringen skal være. Ofte selger vi ringer i en størrelse på 4-5 mm til herrene. Ringen skal være mer maskulin og den skal synes. Glatte, klassiske gifteringer går aldri av moten og veldig mange kunder vil ha en ring som ser ut som en giftering. Mange har sett gifteringene til sine foreldre og besteforeldre, som påvirker den yngre generasjonen. Dette er ofte praktiske ringer og tåler godt hverdagsbruk.

 

Hvilke metaller er mest populære på gifteringen for tiden?

– Det kommer mye an på hva slags ringer man ønsker seg. Hvis man vil ha ring med diamanter, går de fleste for hvitt gull. Hvis begge ønsker seg klassiske gifteringer, er gult gull det mest populære. Etterspørselen etter gult gull har steget. Motebladene peker på Hertuginne Meghan i England som har vært med på å øke populariteten rundt gult gull. Ellers ser vi at etterspørselen etter andre metaller enn gull er økende. Mange ønsker seg platina. Det er et mer edelt metall, har samme farge tvers igjennom slik at man slipper vedlikehold og den veier litt mer enn gull.

 

Hva skal man tenke på når man velger gifteringer?

–Det er lurt å prøve gult gull og hvitt gull først for å se hva som passer en best. Da halverer man valgmulighetene og det blir enklere å velge. Så er det lurt å tenke på om man ønsker en klassisk variant eller mer design. Damene har ofte en forlovelsesring og her må man ta stilling til om man ønsker å ha ringene sammen eller alene. Når man skal se på hvor bred ring man skal ha, anbefaler jeg ikke ringer som er større enn 1/3 av leddet den sitter på. Man ønsker gjerne en komfortabel ring som ikke hemmer en når man skal bruke hendene.

 

Fortell oss om den mest minneverdige ringen du har designet!

– Det må være min egen giftering. Jeg ønsket meg først en typisk rekkering med diamanter. Men da min mann fikk se ringen, kom kommentaren fort at det ikke så ut som en giftering. Han ønsket at vi skulle velge ringer som var mest mulig like i fasongen og som hørte sammen. Da gikk jeg sammen med gullsmeden vår og designet en ring som var identisk til den min mann hadde valgt ut, men forskjellen ble at jeg satte inn diamanter hele veien rundt. Jeg valgte 2 forskjellige størrelser på stenene og ble veldig fornøyd med designet. Det ble en unik giftering som var meg, og som jeg er stolt av å bære.

 

Gi et siste tips til kommende brudepar

– Gå gjerne sammen og lag det til en «date» for dere to når dere skal se på gifteringer. Vi anbefaler å komme to måneder før selve dagen. Da kan man velge akkurat den ringen man ønsker og leveringstid vil aldri være en hindring. Bestill gjerne en konsultasjonstime hos den butikken du skal til for å få tid hos deres giftering ekspert. Da vil man få gode råd og veiledning. Velg en ring som passer deg og følg magefølelsen hvis du er usikker.

Gifteringer Thune anbefaler

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.