Meny

Slik kan du ta vare på smykkene dine

Om du har et eller flere smykker har de sikkert alle sin historie, og det er minner du bør ta vare på. Her får du mange gode tips som du enkelt kan ta i bruk.

Victoria fargesmykker

Bruk

Gull og sølv er myke metaller og vil slites etter bruk. Ta hensyn til dine aktiviteter, og ta av deg smykkene om natten og når det er fare for slitasje.

Vi anbefaler at du får diamantsmykket ditt kontrollert av fagfolk cirka en gang i året. Gullsmeden kan også rense og pusse opp diamantringene og de øvrige smykkene dine slik at de vil skinne som nye. Vi tilbyr våre kunder en gratis kontroll og ultralydrens av diamantsmykker, ved henvendelse i en av butikkene våre.

Perler som har blitt stygge anbefaler vi at du vasker forsiktig med en fuktig klut, eller bruk Thunes pusseklut for perlesmykker. Perlekjeder bør ikke være i kontakt med vann eller parfyme. Også her lønner deg seg å la gullsmeden se på kjedet en gang i året dersom kjedet brukes ofte, for å sjekke om det bør tres om.

Perleringer og perleørepynt er som oftest limt, dette limet løses opp lettere om man utsetter smykkene for vann og fuktighet. Kosmetikk og parfyme kan legge seg som et belegg på stener, perler og metaller.

Oppbevaring

Smykker generelt bør ligge hver for seg for å unngå riper og skader. Bruk silkepapir eller mykt stoff mellom smykkene, og spesielt på reiser.
Sølvsmykker bør oppbevares i plastposer for å hindre lufttilførsel og derved anløpning. Gummistrikker må ikke brukes rundt poser eller direkte på smykkene, da de setter varige mørke flekker på sølvet.

Thunes pussemidler

Hos oss får du et bredt utvalgt pussemidler. Vi har pussemidler både for diamantsmykker, perlesmykker, sølv- og gullsmykker. Gjenstander i sølv som bestikk og korpus kan pusses med Thunes sølvkrem og pussekluter. Våre ansatte vil gjerne gi deg faglige råd når du kommer innom en av våre butikker.

keyboard_arrow_up
close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.