Meny

Historie


Thune har en lang og innholdsrik historie fra oppstarten i 1857, og er i dag en av landets ledende aktører innen gullsmed- og urmakerbransjen.


Thune historie gammel butikk på Egertorget

Det hele startet i 1857 da Nilius Martinius Thune, kun 26 år gammel, overtok forretningslokalene i Kirkegaten 10 som den gang var Christianias hovedgate. Nilius Martinius var sønn av smedmester Anders Paulsen Thune og den niende i søskenflokken, derav navnet. Etter avsluttet skolegang begynte Nilius Martinius Thune i lære hos gullsmed Lorentsen i Drammen. Deretter gikk ferden til Tyskland, hvor Thune blant annet arbeidet hos juvelér Trosdahl i Hamburg. Sitt mesterstykke utførte Thune hos juvelér Christian Hansen i Christiania. Året var 1854. Thune arbeidet først en tid hos gullsmed Brinck. I 1857 ønsket Brinck å trekke seg tilbake på grunn av alderdom, og Thune overtok lokalene i Kirkegaten. Avtalen var at Brinck skulle hjelpe til den første tiden, men allerede samme år døde Brinck. Thune må likevel ha drevet godt, for en større bestilling på sølvskjeer kom fra slottet.

I 1861 kjøpte Thune hjørnegården på Egertorget. Prisen var 40 000 speciedaler. Egertorget lå den gang i byens utkant, så det var et vågalt strategisk valg å flytte fra byens hovedgate. Men slottet var bygget, og Nilius Martinius Thune må ha skjønt hvor byens sentrum en dag ville ligge. I dag, som den gang, er Thune et velrenommert navn i bransjen her til lands. Våren 2015 flyttet vi vår flagship store til Stortingsgaten 6, og vi var glade for å ta i bruke flotte og moderne lokaler med enda større muligheter for å presentere flere eksklusive klokke- og smykkemerker.

Thunes tradisjoner føres stadig videre, men er tuftet på de samme verdier som da Nilius Martinius Thune startet det hele i 1857.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.