Meny

Taksering


Thune har lang erfaring og bred kompetanse innen taksering. Vi utfører både tapstakst og verditakst.


Hva koster taksering av smykker?

Pris for ett smykke: kr. 900

Pris per gjenstand ut over første gjenstand: kr. 600

Pris for mer enn 10 smykker: kr. 500 per gjenstand

Prisene over gjelder for taksering av smykker ved assuranse, verdi eller tap.

Tapstakst

Har du vært uheldig og blitt utsatt for tyveri eller på annen måte mistet smykker, sølvbestikk eller korpus kan Thune hjelpe deg. På bakgrunn av fotografier, kvitteringer, beskrivelser og skisser kan vi hjelpe deg å taksere verdiene og gjenskaffe de produktene du ønsker til gode betingelser.

Taksten utføres av kvalifisert personell i henhold til Gullsmedsforbundets sertifisering. Tapstakst utføres hos Thune Majorstuen. Ta kontakt direkte med butikken per telefon eller mail for timeavtale. Kontaktinformasjon til våre butikker finner du her.

Verditaksering

Skal du tegne en egen forsikring, eller trenger du å bruke en takst i et arveoppgjør? Vi tilbyr taksering av smykker, sølvbestikk og korpus.  Thune har egen offentlig godkjent takstmann, og du får et takstbrev som er pålitelig. Alle våre avdelinger tar imot smykker og sølvgjenstander for verditaksering.

Det er viktig å opplyse butikken om taksten skal brukes til forsikring/assuranse, for salg eller arveoppgjør ettersom det finnes forskjellige typer takstbrev. Forsikringstakst gjenspeiler verdien på en tilsvarende ny vare. Bruksverdi, omsetningsverdi, antikvarisk verdi, affeksjonsverdi eller slitasje kommer ikke til uttrykk i denne form for takst. Salgstakst gjenspeiler en ca. omsetningsverdi. Her tar man hensyn til gjenstandens tilstand samt hva en tilsvarende gjenstand vil koste i en bruktforretning eller auksjonshus. Arvetakst gjenspeiler en nøytral verdi av gjenstanden hvor tilstanden er avgjørende.

Har spørsmål angående taksering av smykker, sølvbestikk og sølvgjenstander kan du henvende deg direkte til vår takstmann ved å sende en e-post til takst@thune.no.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.