Meny

Taksering


Thune har lang erfaring og bred kompetanse innen taksering av smykker og klokker. Vi har dyktige fagfolk som utfører både tapstakst og verditakst.


Tapstakst

Har du vært uheldig og blitt utsatt for tyveri eller på annen måte mistet smykker, ur eller sølvbestikk kan Thune hjelpe deg. På bakgrunn av fotografier, kvitteringer, beskrivelser og skisser kan vi hjelpe deg å taksere verdiene og gjenskaffe de produktene du ønsker til gode betingelser.

Taksten utføres av kvalifisert personell i henhold til Gullsmedforbundets sertifisering. Tapstakst utføres hos Thune Majorstuen. Ta kontakt direkte med butikken per telefon eller mail for timeavtale. Kontaktinformasjon til våre butikker finner du her.

Hva koster tapstaksering?

Kostnaden for tapstaksering er timebasert, det koster 750,- per time du bruker sammen med vår gullsmed i butikk. Vanligvis beregner våre gullsmeder 2-3 timer, men dette varierer selvfølgelig med antall gjenstander du ønsker å få taksert. Ta kontakt direkte med butikken dersom du ønsker et mer nøyaktig prisoverslag. Ofte dekker forsikringsselskapet en slik taksering, men det er viktig å få et skriftlig dokument som bekrefter dette før takseringsavtalen.

Verditaksering

Skal du tegne en egen forsikring, eller trenger du å bruke en takst i et arveoppgjør? Vi tilbyr taksering av smykker og klokker.  Thune har egen offentlig godkjent takstmann, og du får et takstbrev som er pålitelig. Alle våre avdelinger tar imot smykker og klokker for verditaksering.

Det er viktig å opplyse butikken om taksten skal brukes til forsikring/assuranse, for salg eller arveoppgjør ettersom det finnes forskjellige typer takstbrev. Forsikringstakst gjenspeiler verdien på en tilsvarende ny vare. Bruksverdi, omsetningsverdi, antikvarisk verdi, affeksjonsverdi eller slitasje kommer ikke til uttrykk i denne form for takst. Salgstakst gjenspeiler en ca. omsetningsverdi. Her tar man hensyn til gjenstandens tilstand samt hva en tilsvarende gjenstand vil koste i en bruktforretning eller auksjonshus. Arvetakst gjenspeiler en nøytral verdi av gjenstanden hvor tilstanden er avgjørende.

Hva koster verditaksering?

Kostnaden for verditaksering varierer basert på verdien til de gjenstandene du ønsker å få taksert. Under ser du hvordan prisen blir beregnet for taksering av smykker og klokker.

Verditaksering av smykker

Prisliste gjeldene fra 25.02.19:

Viktige tillegg:

pr. gjenstand utover første:                                   400,-

Smykke med sten:                                                   200,-

Smykke med mer enn 5 stener:                            400,-

 

Eksempel på hvordan prisen regnes ut:

Enstensring ca. 0.50 ct. Ta utgangspunkt i Thunes priser med høy kvalitet:

Elegance nr. 18430 0.50ct TW/VS koster 44000,-

Elegance by Thune ring på 0,50 ct

Taksering av klokker

Prisliste gjeldene fra 25.02.19:

Viktige tillegg:

pr. gjenstand utover første:                                   400,-

 

Dersom du ønsker å få mer enn 10 smykker og/eller klokker taksert kan du be om et prisoverslag fra vår takstmann. Da vil prisen bli beregnet ut fra en timespris i stedet for.

Har spørsmål angående taksering av smykker og klokker kan du henvende deg direkte til vår takstmann ved å sende en e-post til takst@thune.no.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.