Meny

Kimberly Sertifisering

I overensstemmelse med resolusjoner vedtatt av FN garanterer vi at alle våre diamanter er konfliktfrie, basert på egen kunnskap og garanti fra våre leverandører.
Kimberleyprocess

Kimberly sertifisering er et trygghetsstempel for deg som kjøper diamanter, slik at du med sikkerhet kan vite at diamantene du kjøper er konfliktfrie. Hos Thune finner du kun diamanter som er kjøpt gjennom sertifiserte forhandlere og som garanterer for at diamantene er konfliktfrie.

I dag antar man at hele 99,8% av verdens diamanter kommer fra konfliktfrie kilder. Kimberly sertifiseringen er en internasjonal sertifisering som regulerer handel med diamanter. Målsetningen er å unngå sirkulasjon og handel med såkalte konfliktdiamanter. Per 2018 var 55 nasjoner medlemmer av Kimberly prosessen, hvor EU teller som 1 medlem. Thune handler kun diamanter som er Kimberly sertifiserte.

 

I overensstemmelse med resolusjoner vedtatt av FN garanterer vi at alle våre diamanter er konfliktfrie, basert på egen kunnskap og garanti fra våre leverandører. Du kan lese mer om ordningen på Kimberly Process sine nettsider.

Thune har lang historie og er i dag en av Norges ledende diamantforhandlere. Vi er opptatt av at du som kunde skal føle trygghet rundt produktene du kjøper hos oss. Har du spørsmål rundt Kimberly sertifiseringen er du velkommen til å kontakte oss via kontaktskjema her.

Du kan også lese mer om det vi tenker om bærekraft her.

close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.