• Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur
  • Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur

Thunes ferieguide

Mange har spørsmål om hvordan de skal ta vare på klokkene og smykkene sine når de reiser på ferie. Her har vi samlet tips fra våre egne spesialister og fagfolk.

Klokker

Før du hopper i sjøen med klokken din er det viktig at du sjekker om uret ditt er vanntett. Uret bør trykktestes én gang i året, gjerne før badesesongen, for å være sikker på at urets pakninger fortsatt er intakt.

Ur som skal brukes i kontakt med vann bør være vanntett til 100 meter (10 atm.) eller mer. Krone og trykkere skal man ikke aktivere under vann (med mindre dette tillates av produsenten), og skrukrone skal skrus fast til kassen. Husk at trykk og temperatursvingninger som stuping, badstu og dusjing etc. er en stor påkjenning for uret som kan medføre dugg og vanninntrenging.

Oppdages dugg under glasset eller andre tegn på at uret kan ha tatt inn vann må uret umiddelbart leveres inn til autorisert forhandler for å redusere en eventuell fuktskade.

Dykkerklokker

Selv rustfritt stål vil oksidere i kontakt med saltvann, og klorvann kan ha uheldig innvirkning på pakningene. Derfor må uret alltid rengjøres grundig etter bruk i slike miljøer.

Den beste garantien for å unngå vannskade er å la uret ligge igjen når du skal i vannet.

Hvis du har en klokke med skinnrem er det lurt å huske på at lang eksponeringstid i sterkt sollys og varme kan medføre bleking av fargen. Det kan også gjøre at skinnet blir tørt og mister smidighet. Kosmetiske produkter, svette og fukt er faktorer som reduserer levetiden. For å ha glede av remmen så lenge som mulig bør disse elementene unngås.

Smykker

Man vil jo gjerne pynte seg med smykker, også på ferie. Har du forsikringen i orden? Vanlig reiseforsikring dekker ofte tap av smykker, men har som regel en makssum i forhold til erstatning. Det kan lønne seg å tegne en ekstra smykkeforsikring for å være på den sikre siden. Mange forsikringsselskaper ønsker gjerne bilder av smykkene dersom uhellet skulle være ute, det er fint å ha et lite arkiv med bilder av eiendelene dine.

Husk at gull og sølv er forholdsvis myke metaller som slites ved bruk og lett kan ripes. Hvis du holder på med fysisk aktivitet anbefaler vi å fjerne ringer og armbånd for å unngå riper. Solkrem, kosmetikk og parfyme kan legge seg som et belegg på stener, perler og metaller.

Størrelsen på fingrene dine påvirkes av temperatur i vær og vann. Skal du ut og svømme kan det være lurt å fjerne alt av ringer og armbånd så du er sikker på at det ikke forsvinner under svømmeturen.

Perler bør ikke være i kontakt med vann eller parfyme, så ta helst av deg smykkene før bading og håndvask. Perleringer og perleørepynt er som oftest limt, dette limet løses opp lettere om man utsetter smykkene for vann og fuktighet.

Skal du ut og reise bør du huske at smykker generelt bør ligge hver for seg for å unngå riper og skader. Bruk silkepapir eller mykt stoff mellom smykkene, vi anbefaler Thunes reisesmykkeskrin som gir smykkene den beskyttelsen som er nødvendig. Det er også lurt å ha med seg en liten pusseklut som du kan gå over smykkene med, ved behov. Se vårt utvalg pussemidler her.

GOD TUR!