• Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur
  • Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur

Vi kjøper gullet ditt


Gull er en begrenset ressurs, og resirkulering av gull bidrar derfor til at det kan brukes om igjen og om igjen. Dette er også godt for miljøet. Alle Thunes butikker tar imot byttegull og sølv. Det er en relativt enkel prosess fra kundens side. Ta med deg smykkene du ønsker å resirkulere til en av våre butikker og vi hjelper deg på veien videre.

Hvor mye er gullet og sølvet mitt verdt?

Prisen på gull og sølv varierer i takt med prisen på råmaterialet, derfor blir denne også oppdatert jevnlig hos oss.

Pris for innlevering av gull, per gram:

  • Kr. 356 ved kjøp
  • Kr. 366 ved innbytte

Gjelder for gull i 585/14 karat.

Pris for innlevering av sølv, per gram:

  • Kr. 6,02 ved kjøp
  • Kr. 6,52 ved innbytte

Valgmuligheter

Hos Thune kan du få verdien av gullet og sølvet ditt overført til din konto innen få dager, eller i form av varer (inkludert ur) i våre butikker. Du kan også få pengene overført til et verdikort som du senere kan handle for i en av våre butikker – eller gi bort som gave.

Informasjon om gull

Rent gull er et mykt metall. Derfor tilsettes det andre metaller for å gjøre det hardere slik at det kan bearbeides. Renhetsgraden til gull angis i karat. Rent gull er 24 karat. I Norge er det mest vanlig med 14 karat gull i smykker. Disse er merket med 585 (som betyr at smykket består av 58,5% gull). På gullsmykker skal denne betegnelsen være stemplet på smykket. I tillegg syretester vi alt byttegull og sølv for å bekrefte renhetsgraden.

Ofte har man gull liggende som man ikke bruker lenger. Dette kan utgjøre betydelige verdier som du kanskje vil bruke til noe annet. Kanskje ønsker du deg et annet smykke, eller en annen vare – eller du ønsker å få utbetalt verdien av gullet.

Det er flere aktører som tar imot byttegull, men vi anbefaler sterkt at du gjør dette hos en gullsmed. I enkelte tilfeller kan det være at du sitter på et smykke med en antikvitetsverdi/samleverdi som er høyere enn verdien av selve gullet. Vi har fagfolk som vil oppdage dette, og gi deg råd om hva du bør gjøre for å få mest mulig igjen for smykket.

Ofte består smykkene av edelstener i tillegg til gull. Noen ganger kan det i så fall lønne seg for deg å prøve å selge smykket, f.eks. på en auksjon eller bruktforhandler. Vi kjøper ikke edelstener. Hvis du leverer inn smykker med stener vil vi demonterer stenene skånsomt, slik at du kan bruke de dersom du ønsker å få laget ditt eget smykke, eller ta vare på dem til en senere anledning.

Ta med deg ditt byttegull og sølv til en av våre butikker, og vi hjelper deg gjennom prosessen.

Se våre gullsmykker