Meny

Byttegull


Har du gull og gamle smykker i skuffen? Mange av oss har en del eldre smykker liggende som vi aldri bruker. Nå kan du kanskje likevel få bruk for disse, enten om du vil samle gullet til et nytt smykke, eller få penger overført til din konto. Thune tar imot ditt byttegull og sølv.

Prisen på gull og sølv varierer i takt med prisen på råmaterialet, derfor blir denne også oppdatert jevnlig hos oss.

Pris for byttegull, per gram:

Kr. 154,50 ved kjøp

        Kr. 164,50 ved innbytte

Gjelder for gull i 14 karat.


Pris for innlevering av sølv, pr gram:

Kr. 2,00 ved kjøp

Kr. 2,50 ved innbytte

Valgmuligheter

Hos Thune kan du få verdien av gullet og sølvet ditt overført til din konto innen få dager, eller i form av varer (inkludert ur) i våre butikker. Du kan også få pengene overført til et verdikort som du senere kan handle for i en av våre butikker – eller gi bort som gave.

Informasjon

Rent gull er et mykt metall. Derfor tilsettes det andre metaller for å gjøre det hardere slik at det kan bearbeides.
Renhetsgraden til gull angis i karat. Rent gull er 24 karat. I Norge er det mest vanlig med 14 karat gull i smykker. Disse er merket med 585 (som betyr at smykket består av 58,5% gull). På gullsmykker skal denne betegnelsen være stemplet på smykket.

Ofte har man gull liggende som man ikke bruker lenger. Dette kan utgjøre betydelige verdier som du kanskje vil bruke til noe annet. Kanskje ønsker du deg et annet smykke, eller en annen vare – eller du ønsker å få utbetalt verdien av gullet.

Det er flere aktører som tar i mot gull, men vi anbefaler sterkt at du gjør dette hos en gullsmed. I enkelte tilfeller kan det være at du sitter på et smykke med en antikvitetsverdi/samleverdi som er høyere enn verdien av selve gullet. Vi har fagfolk som vil oppdage dette, og gi deg råd om hva du bør gjøre for å få mest mulig igjen for smykket.

Ofte består smykkene av edelstener i tillegg til gull. Disse demonterer vi skånsomt, slik at du kan bruke de dersom du ønsker å få laget ditt eget smykke, eller ta vare på dem til en senere anledning. Vi kjøper ikke edelstener.

keyboard_arrow_up
close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.