• Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur
  • Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur

Forlovelse og gifteringer - Thunes guide

Det er mange spørsmål rundt forlovelse og bryllup. Hva er vanlig? Hvordan frir man - og med hvilken ring? Skal mannen ha ring?

Frierringer

Tradisjonelt sett har det i Norge vært vanlig at man bruker samme ringer som forlovelsesring og senere som giftering. Ofte har både kvinnen og mannen brukt glatte ringer i hvitt eller gult gull, fra forlovelsesdagen. Nå er det vanlig å fri med en diamantring, også her i Norge. Noen menn ønsker også å ha en forlovelsesring, og her er alt lov når det kommer til stil. Vi ser alt fra menn som bruker en enkel, glatt gullring til en mer prangende ring med diamanter eller andre smykkestener. Mange velger å kjøpe en forlovelsesring til frieren etter frieriet, men dette er selvfølgelig helt valgfritt. 

I USA har det lenge vært slik at man helst skal bruke tre månedslønner på forlovelsesringen. Det er selvfølgelig stor variasjon i hvor stort budsjett man har, og det er mange også her hjemme som ønsker å legge mye i forlovelsesringen. Dette er en ring man har på fingeren resten av livet og som betyr like mye som selve gifteringen.

Thune har et stort utvalg ringer som er perfekte å fri med. Mange velger en enstensring fra Elegance by Thune. Det er en klassisk og elegant ring med diamant av høy kvalitet. Disse ringene står meget fint ved siden av en giftering, og med på kjøpet får du også en unik innbytteordning ved kjøp av et Elegance-produkt. Det innebærer at hvis du senere ønsker å oppgradere størrelsen på diamanten, tar vi diamanten du har i innbytte og lover deg dagens pris på diamanten. 

Se forlovelsesringer

Bridal Eternity by Thune

Mange velger også å fri med en forlovelsesring fra Bridal Eternity by Thune. Det som er spesielt med diamantringer fra denne serien, er at du kan få en giftering som står perfekt ved siden av frierringen. Du vil da ha både forlovelsesring og giftering som er spesielt designet til å stå ved siden av hverandre.

Alliance by Thune

Noen velger å fri med en ring fra Alliance by Thune. I disse vakre ringene ligger alt til rette for at man kan starte med en eller flere diamanter, og senere fatte inn flere. En diamant kan være med på å markere store begivenheter i livet. En ny diamant til bryllupsdagen, barnet som blir født eller til et rundt tall. Smykkeserien Alliance by Thune, er smykkene du alltid kan bygge videre på.

Våre vakre design er Rome og Monaco. Velg den som passer deg best. Man kan starte med en eller flere diamanter, og senere sette inn flere. Med disse smykkene vil du alltid ha noe vakkert å gi bort.


Gifteringer

Når selve frieriet er vel overstått er det på tide å tenke på gifteringer. Hos Thune finner du landets beste utvalg av gifteringer og vår egen serie Promise by Thune gir store muligheter til å skreddersy gifteringene som dere ønsker. Mange par foretrekker å besøke butikken sammen, for å velge gifteringer. Da har man mulighet til å prøve ringene, og se at gifteringen står fint sammen med frierringen til bruden.
 
Mannen velger seg ofte en glatt ring i gult eller hvitt gull, og noen ønsker å fatte inn en diskré diamant - kanskje på innsiden av ringen?

Hvis dere ønsker, kan dere forhåndsbestille tid med en av våre dyktige ansatte som kan hjelpe dere med å finne deres drømmeringer. Ta i så fall direkte kontakt med butikken du ønsker å booke time, kontaktinfo finner du her.

Se gifteringer

Hvilken hånd skal gifteringen på?

Her er det mange variasjoner, og alt er akseptert. Mange ønsker å ha den ringen man blir fridd med altså forlovelsesringen, på venstre hånd, nærmest hjertet.

Når det gjelder gifteringer er det mest vanlig i Norge å ha denne på høyre hånd, og noen foretrekker å ha forlovelsesringen og gifteringen sammen på høyre hånd.

Det er viktig å huske på at fingerstørrelsen varierer fra venstre og høyre hånd, så man må måle den hånden ringen skal brukes på.