• Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur
  • Fri frakt over kr. 700
  • Gratis retur

GIA og Kimberleysertifisering


GIA - Gemmological Institute of America

GIAs diamantsertifikat er verdenskjent og alle våre Elegance by Thune-diamanter over 0,50 carat kommer med dette sertifikatet. GIA ble etablert i 1931 av Robert M. Shipley. Organisasjonens misjon er å ivareta kunders sikkerhet når det kommer til kjøp av edelstener gjennom forskning, utdanning og objektiv gradering. GIA er en uavhengig organisasjon som er anerkjent som verdens ledende gemmologiske institutt.

GIA diamantsertifikat - De fire C'er  

Cut (slip): Slipekvaliteten klassifiseres som poor, good, very good og excellent. Det finnes stor variasjon i slipeformer.  

Colour (farge): Diamanter finnes i alle farger. Noen er mer sjeldne enn andre, og helt fargeløse diamanter hører til blant de mest sjeldne.  

Clarity (klarhet): Klarheten bestemmes av stenens innvendige inneslutninger og uregelmessigheter i overflaten. Hver diamant er unik og har et eget "fingeravtrykk".  

Carat (vekt): Carat er vektenheten for diamanter. En carat tilsvarer 0,2 gram. 


Konfliktfrie diamanter

Hos Thune finner du kun diamanter som er kjøpt gjennom sertifiserte forhandlere og som garanterer for at diamantene er konfliktfrie.

Etter 24. februar 2022 har vi iverksatt tiltak for å sikre at vi ikke har og ikke kjøper diamanter fra Russland eller fra det Russiske selskapet Alrosa. Våre diamanter og edelstener kommer fra Canada, Australia, Kongo, Botswana, Zimbabwe og Sør Afrika.

Kimberley prosessen

Kimberley sertifisering er et internasjonalt trygghetsstempel for deg som kjøper diamanter, slik at du med sikkerhet kan vite at diamantene du kjøper er anskaffet gjennom etiske prosesser. Organisasjonen regulerer handel med diamanter for å unngå sirkulasjon og handel med konfliktdiamanter. Konfliktdiamanter, også kalt bloddiamanter, er uslipte diamanter som blir brukt for å finansiere væpnet konflikt mot den legale ledelsen i et land. En konfliktfri diamant betyr at den ikke er anskaffet ved bruk av vold, barnearbeid eller i konflikt med menneskerettigheter.

I dag antar man at hele 99,8% av verdens diamanter kommer fra konfliktfrie kilder. Per 2018 var 55 nasjoner medlemmer av Kimberley prosessen, deriblant Norge. I overensstemmelse med resolusjoner vedtatt av FN garanterer vi at alle våre diamanter er konfliktfrie, basert på egen kunnskap og garanti fra våre leverandører. Du kan lese mer om ordningen på Kimberley Process sine nettsider.

Lær mer om diamanter her