Meny

Slik bør du ta vare på smykkene dine

Gull- og diamantsmykker kan vare i generasjoner hvis de blir vedlikeholdt og oppbevart på rette måte. Her finner du våre tips.

Smykker kan ofte vekke mange minner, og har kanskje en historie som gjør at man gjerne vil ta godt vare på dem. Når du tar godt vare på smykkene dine kan du ha glede av dem i lang tid, ofte i generasjoner.

Her får du våre gode tips til vedlikehold av dine smykker og som du enkelt kan ta i bruk.

Generelle tips:

  • Vi anbefaler at du tar av deg alle smykkene om natten, for å unngå unødig slitasje.
  • Oppbevar smykkene dine hver for seg for å unngå riper og skader. Bruk silkepapir eller mykt stoff mellom smykkene, og spesielt på reiser. Vi anbefaler Thunes reisesmykkeskrin ved reiser.
  • Rens eller vask smykkene din regelmessig, for å fjerne støv, smuss og hudpartikler.

Diamant- og gullsmykker

Gull er et mykt metall og vil slites etter bruk. Ta hensyn til dine aktiviteter, og ta av deg smykkene om natten og når det er fare for slitasje. På denne måten vil smykkene også ripes minst mulig, og beholde sin vakre glans lenger.

Vi anbefaler at du får diamantsmykket ditt kontrollert av fagfolk cirka en gang i året. Da vil de sjekke at klørne til diamanten fortsatt er solide, og at diamanten sitter godt. Gullsmeden kan også rense og pusse opp diamantringene og de øvrige gullsmykkene dine slik at de vil skinne som nye.

Vi tilbyr våre kunder en gratis kontroll og ultralydrens av diamantsmykker, ved henvendelse i en av butikkene våre.

Perlesmykker

Perler kan ved behov vaskes forsiktig med en fuktig klut, eller bruk Thunes pusseklut for perlesmykker. Perlekjeder bør ikke være i kontakt med vann eller parfyme. Hvis du har et perlekjede du bruker ofte, anbefaler vi at du lar gullsmeden se på kjedet en gang i året for å sjekke om det er behov for vedlikehold. De vil da kontrollere tråden og knutene for å sjekke om det bør tres om.

Perleringer og perleørepynt er som oftest limt, dette limet løses opp lettere om man utsetter smykkene for vann og fuktighet. Vi anbefaler derfor at du tar av deg perlesmykkene ved dusj og håndvask. Kosmetikk og parfyme kan legge seg som et belegg på stener, perler og metaller. Ta derfor hensyn til dette for å bevare perlens vakre glød.

Sølvsmykker

Vi anbefaler at du oppbevarer sølvsmykkene dine i små plastposer når de ikke er i bruk. Dette vil motvirke at de anløper, og gjør at de holder seg blanke og pene lenger.

Puss sølvsmykkene dine med sølvrens regelmessig for å holde overflaten pen og fjerne eventuell oksidering.

Thunes pussemidler

Hos oss får du et bredt utvalgt pussemidler, slik at du kan gi smykkene dine godt vedlikehold. Vi har pussemidler både for diamantsmykker, perlesmykker, sølv- og gullsmykker. Gjenstander i sølv som bestikk og korpus kan pusses med Thunes sølvkrem og pussekluter. Våre ansatte vil gjerne gi deg faglige råd når du kommer innom en av våre butikker.


close

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.